Contestatia

La ora 11.00 primesc un SMS de la partid: “esti invalidat”. Liniste. Imi revin si incep sa dau telefoane, iar intr-o ora ma aflu in fata BEM-ului cu avocatul si cu presedintele Consiliului National. Cerem hotararea BEM-ului si mergem la partid sa pregatim contestatia. Nu am facut „decat” 45 de minute de la primarie pana la Unirea (era o zi de sambata, cu trafic lejer).

In hotarare scrie ca ne-am inscris prea tarziu in data de 24 aprilie. Dar cum 24 aprilie este ultima data de inscriere ne este foarte usor sa facem contestatia.

O depunem la tribunal si ne cheama la 18.30 pentru proces. Ajungem mai devreme si iar dam peste toata presa care astepta finalul procesului lui Sorin Oprescu. Si uite cum aparem iar in media, dar de data asta el iese si noi intram.

In sala de judecata intra si “candidatul permanent”, care nu ne recunoaste, dar este constant si ne invita iar sa facem parte din guvernarea lui. Dansul nu e chiar de capul lui, are chiar si un partid care il sustine, dar se pare ca s-a mai inscris un coleg din partid la functia de Primar General al Capitalei. Judecatoarea il intreaba daca are imputernicire, iar el spune ca este presedintele partidului si ca nu are nevoie de imputernicire, dar ca are stampila la el. Nu convinge, si ne cere o coala alba sa-si faca imputernicirea. Nu avem, dar se descurca ca tot romanul.

Incepe procesul nostru, procurorul este de accord cu contestatia noastra si scapam in 5 minute.

Iesim din sala unde ultimii ziaristi isi strangeau camerele de fimat. Oprescu plecase de mult, deci ramanem fara acoperire media.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

0 thoughts on “Contestatia

  1. mare circ si cu Oprescu. abia astept sa vad la ce partid adera mai incolo. sa fie oare…. hai ca o sa ne surprinda el pana la urma. dar totusi, cine e “candidatul permanent”? macar dupa alegeri, poate ne dai un raspuns, ca prea ne-ai zgandarit imaginatia.

  2. ar fi mai interesant sa se faca in timpul campaniei un “making of” de dimensiune nespecificata, despre alegeri. va fi la fel de amuzant ca toate emisiunile cu specific, doar ca dupa nu ne va fi greata, ci va domina o stare boema si hazlie. alt avantaj: ce vedem in documentar ar fi mult mai veridic si parerea despre candidati mult mai obiectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*