Events: Masinile hibrid – moda sau necesitate?

La invitatia lui Cristian Manafu, am participat la prima intalnire ecobloggeri unde s-a discutat despre potentialul lui Toyota Prius in Romania.

Oricat as visa eu la un oras plin de biciclete (gen Amsterdam) nu pot sa nu ma bucur cand vad ca exista si variante eco la ceea ce produce 70% din poluarea din Bucuresti. Masinile hibrid ar trebui sa fie pe primul loc in my next car wish list.

M-am urcat intr-un Prius si senzatia de eco incepe in momentul in care apesi „Start engine”, se aprinde bordul si astepti sa auzi motorul, ….si astepti ….., si cand termini de asteptat vine baiatul de la Toyota si-ti spune „ Motorul e pornit de mult, dar nu o sa-l auzi decat cand o calci tare”.
Nu intru in detalii tehnice sau de pozitionare prea mult, ca nu ma pricep, dar daca era dupa capul meu, ii faceam pretul identic cu varianta Diesel, la optiunile de culoare lasam doar variante de verde si la sfarsitul anului cand imi depaseam bugetul invitam toti cumparatorii la o plantare de copaci finantati din profitul facut si organizata de MMV.

Pana apare motorul hibrid de 500 C.P. care sa-l satisfaca pe Cabral, sau pana incepe Dalli sa faca parcarea gratuita pentru masinile hibrid cred ca ar trebui sa vedem autoritatile (foarte pasionate de protectia mediului in perioada alegerilor locale) trecand pe masini hibrid.
Domnule Oprescu, stim ca azi e prima zi la noul loc de munca asa ca nu va luam tare, mai ales ca ati promis un nou parc la Esplanada, dar vrem sa stim cand veti incepe schimbarea parcului de masini al primariei cu masini eco friendly? Daca aveti nevoie de stimulare, putem sa pregatim si o petitie, dar pentru moment aveti votul meu de incredere.

Alte puncte de vedere despre eveniment gasiti la INconstantIN, Marius Tudor, Buddha, Gogu, Sorin Tudor, Marius Balaci, Ahilosu, Bobby Voicu, Adrian Ciubotaru, Dragos Dehelean, Filip Lepus, Corina Murafa, Phoebs, Swamp blog


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

19 thoughts on “Events: Masinile hibrid – moda sau necesitate?

 1. Pingback: Toyota Prius, bloggeri si responsabilitate | - Relatii Publice si comunicare online

 2. Pingback: Strangers on the Net » Blog Archive » ?ara cere mai mult verde decît ma?in? hibrid?

 3. Pingback: Masini ecologice sau nu? | Blogul lui Bobby Voicu - alpha beta version

 4. Dan, ai sustinerea mea in promovarea petitiei! Astept asadar anuntul de pornire. Cred ca e cel mai OK sa o pornesti tu, fiind ideea ta.

 5. Cum cu o floare nu se face primavara, nici cu 100 de Prius-uri nu se reduce poluarea in Bucuresti. Atita timp cit petrolul este ieftin (da, 139$ / baril este foarte ieftin) masina este un moft si ar trebui sa devina lux. Oprescu poate ajuta la aceasta problema prin cresterea taxelor de parcare si prin obligarea cetatenilor sa-si cumpere permise de parcare lunare daca vor
  sa-si lase masina pe strada in fata blocului.
  Cind costurile lunare cu masina ajung la citeva sute de euro, o sa vezi ca transportul in comun nu e chiar asa rau (si acolo mai trebuie umblat, dar asta e alta poveste).

 6. Pingback: Tehnologia hibrid? la judecata bloggerilor at bucurenci.ro

 7. Pingback: The hybrid car - I’d go for it! at Corina Murafa

 8. @INconstantIN, CM: Chiar nu-i dati lui Oprescu nici o sansa sa fie eco fara sa-l impingem de la spate? Nu are nici o saptamana la PMG. Nu e fair. Trebuie sa-l lasam sa-si preia functia ca sa avem ce sa discuta cu el.

  @Tim: Sunt de acord cu tine, ar trebui sa coste 10 RON/ora de parcare in Bucuresti iar bani sa intre la bugetul local nu la doamna Udrea in poseta (LV).

  @Stefan: Toata admiratia pentru domnul Capra dar atata timp cat inventile lui raman la stadiu de prototip nu stiu ce putem face. Daca ai vreo idee cum il putem sprijini, count on me.

 9. @Dan: E ca si cum ai zice clasicul ‘asta e’… in orice tara din lume doar un mic procent din inventiile si inovatiile unui cercetator sau ale unui laborator sunt produse in serie… e normal.

  Se pare ca fundatia care a oferit premiul decis de academie a mai oferit o finantare pt. ce va aparea spre sfarsitul anului in directia asta…

  Ca idei, promovare, strangere fonduri si finantare proiecte in stadiu cat mai avansat si cu aplicabilitate imediata.

 10. @Stefan: “asta e” selectia naturala. Ar trebui sa fi mai invarsunat in directia domnului Capra care prefera sa stranga inventiile in curtea din spate in loc sa se duca in tari sau companii care le-ar putea transforma in produse de serie.

 11. Neinformarea duce la concluzii gresite… are produse inventii in Sua, Germania, MBrit….

  Eu daca as fi candidat la un post in administratia publica, n-as fi putut sa-i zic (macar de imagine) ‘du-te si inventeaza pt. alte tari, pe noi nu ne intereseaza’… dar ai reactionat ‘normal’, cam asta a fost atitudinea multora in ultimii 20 de ani…

 12. @stefan: este o mare diferenta intre administratie publica si nationalism. Cum spuneai “neinformarea duce la concluzii gresite…”

 13. Ai dreptate… asa sunt nemtii si francezii astia nationalisti ciudati… parca si aud pe vreun ministru german sa-i zica lui Karl Benz, cum i-au zis lui Coanda: ‘aberatii… du-te si vinde-le unde vrei tu’ :))

 14. @Stefan: nenea Benz, monsieur Citroen si contele Opel s-au descurcat pe barba lor. Poate ca si contextul le-a fost favorabil, dar s-au descurcat, sau nu, daca ne uitam la Einstein, sau alti europeni care s-au descurcat in diaspora.
  PS. Despre ce vorbim aici? Mandrie nationala sau progres? Ce primeaza? Ce conteaza? Tu ce vrei?
  PS2. Te-au cam flituit ceilalti bloggeri si te-ai gandit sa ma freci pe mine la ridiche.
  PS3. Caldura mare, moncher

 15. 1. Despre Benz, Citroen etc. se pare ca n-ai nici informatiile de baza, dar tragi concluzii… deh ‘merge si asa’.
  2. Progresul se face cu date, cu analiza exacta a realitatii, a contextului, a avantajelor… nu se face prin atitudini penibile de genul ‘n-avem nevoie, du-te in alta parte’.
  3. Nu a flituit nimeni;; Phoebs ( http://www.phoebs.ro/ ) a fost draguta si mi-a atras atentia ca am colegi prea meticulosi (in urma unei discutii cu cineva din domeniul ‘cercetare-eco’ ) … mi-am cerut scuze in numele lor si a inteles.

  4. E cald pentru ca in Bucuresti e verdeata cam 8 mp / locuitor, pe cand in Londra peste 70 si in Oslo, daca nu ma insel, peste 90.

  In New York exista ONGuri necunoscute, minore care ANUAL planteaza cate 1 MILION de copaci… ca sa nu mai zic ce procese monstru se fac impotriva companiilor care defriseaza…

  Si noi ? Ce promovam ? Nimicuri, glumite, chestii de adormit copiii… ca daca vine vorba de cercetare, fie habar nu avem ce exista in domeniu, fie scapam de responsabilitate cu ‘du-te la chinezi’…

  5. Am incercat sa dau niste argumente, dar se pare ca am deranjat si sa-mi fie cu iertare, e ultimul comentariu pe acest sit.

  Numai bine.

 16. @Stefan: daca argumentele tale nu erau ok, nu-ti raspundeam, dar prefer discutiile constructive in detrimentul batului in ochii, (ca asa e in tenis).
  PS. setul urmator il putem incepe cu o bere,
  PS2. e foarte cald, moncher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*