Limba de lemn

A cunoscut apogeul in comunism, dar asta nu mira pe nimeni pentru ca limba de lemn este capodopera dezinformarii. Ce ar trebui sa mire este ca socialistii de azi inca o folosesc. Nu ma surprinde Iliescu sau Geoana care acum cateva zile, la nu stiu ce simandrofie spunea tare si raspicat in microfon ca ” S-a pierdut increderea in clasa politica, si de vina sunt ceilalti” (Omul asta nu are oglinda acasa?).

Limba de lemn isi insuseste marturisirea lui Goebbels: Nu vorbim pentru a spune ceva, ci pentru a obtine un anumit efect.

Francoise Thom spunea ca “Discursul de lemn este un discurs in sens unic: nu admite replica. Singurul raspuns posibil pentru un discurs de lemn este un alt discurs de lemn. Omul poate, in caz de nevoie sa se apere in limba de lemn, dar nu poate in nici un caz sa se exprime”.

Dilema: Ce vor face Socialistii la urmatoarele alegeri uninominale cand vor trebui sa schimbe monologul cu dialogul? Cand nu se vor mai putea conta pe “bazine” de alegatori ci vor trebui sa fie crezuti in ograda fiecarui colegiu.  Se schimba mesajul sau doar forma?

PS. poate ne raspunde un specialist.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “Limba de lemn

  1. Pingback: Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro

  2. Pingback: Limba de lemn si uninominalul | Sorin Tudor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*