Politica bunului simt – ERATA

Stiu ca ecologia ar trebui sa se ocupe exclusiv de „poluarea” mediului dar in contextul Romanesc ar fi ca si cum am incerca sa construim etajul unu cand noi nu avem fundatie. Motivul pentru care includ gesturi de bun simt/ buna crestere e datorat de o mare lipsa la tanara generatie. Da, stiu nu e vina voastra, e vina parintilor care chiar daca au trait intr-un context de proprietate colectiva (nici macar pe asta nu v-au insuflat-o) au ratat momentul in care voi ati crescut si ati inceput sa aruncati cu hartii pe strada.
Stiu ca nu sunt singurul care crede ca se poate face ceva, ca poti sa indemni, ajuti si uneori chiar sa injuri semenii pana invata sa respecte mediul in care traiesc. Chiar daca acum suntem minoritari, suntem activi si al dracului de hotarati sa ii transformam pe ei intr-o minoritate.
Nu poti sa ai pretentii de la marii poluatori cand tu traiesti intr-o cocina, pentru ca DA, strada si orasul in care traiesti e tot al tau, tot pe tine te reprezinta.

PS:Am fost in weekend la Stufstock si pot spune ca este cel mai curat festival romanesc, nu era o hartie pe jos. Mint, era una, dar am descoperit-o cand o tanara tocmai o ridica si o ducea la cos. Bravo, se poate!


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

3 thoughts on “Politica bunului simt – ERATA

  1. putini sunt oamenii care au bun simt innascut, extrem de rari, in rest o fac pentru ca ii obliga normele sociale sau legile
    am vazut o faza odata la o bariera in pipera:
    un om dintr-o dacie a aruncat un pachet de tigari pe jos, iar un tip beton la costum cu o masina tare din fata lui a vazut probabil in oglinda si s-a dat jos si i l-a dus si i-a zis ca i-a scapat ceva pe jos, iar taranu ala l-a aruncat la loc
    imi venea sa ma dau io jos la el sa ii bag pachetu pe gat
    marea majoritate astia sunt …

  2. Au fost si alte festivaluri ‘eco’ in Ro insa nu stiu daca populatia care vine la festivalurile de gen reprezinta mai mult de 1% din populatia Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*