Politica Bunului Simt – 2.1. Gunoiul public. (varianta punitiva)

Eu dau “the benefit of a doubt”  in faza initiala dar daca vad ca bunul simt nu functioneaza devin subit sustinatorul oricarei forme coercitive care poate facilita atingerea scopului.

Motiv pentru care azi am semnat o petitie online pentru

Amenzi mari si aplicarea legii pentru cei care arunca gunoaie

Si pentru ca stiu ca sunteti la fel de intransigenti ca si mine, va recomand sa semnati si promovati la randul vostru aceasta petitie.

Multumesc


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

6 thoughts on “Politica Bunului Simt – 2.1. Gunoiul public. (varianta punitiva)

 1. Dane, Dane. Spune-mi si mie cand vreo petitie (on sau off-line) a avut sorti de izbanda? Cand s-a schimbat ceva DATORITA acelei petitii?

  Nu de petitii e nevoie, ci de vointa. Vointa unuia sau unor oameni. Pe aia trebuie sa-i identifici si sa-i convingi ca trebuie sa ia decizia X sau Y. Nu petitii pe net, in timp ce ala se balaceste pe Coasta de Azur. Si oricum nu stie sa deschida calculatorul, daramite sa-ti gaseasca tie petitia…

 2. @Fluture: In primul rand se schimba o atitudine, si se poate schimba chiar si o lege daca este sustinuta de opinia publica.

  PS. Stii care sunt asemanarile intre tine si Cioran?
  Amandoi ati plecat in Franta si amandoi desconsiderati romanul.
  PS. Dar pentru ca te-am vazut politicos cu mine, cred ca inca mai dai o sansa generatilor care vor veni.

 3. Care anume “atitudine” se schimba? Adica oamenii incep sa faca petitii, ceea ce nu faceau inainte? Wow, da, de asta aveam mare nevoie.

  Ma flatezi punandu-ma in aceeasi fraza cu Cioran, dar te asigur ca te inseli in ceea ce ne priveste. Nu-l desconsider pe roman, doar il apreciez la justa lui valoare. Faptul ca am plecat in Franta n-are nici o legatura cu asta.

  Sigur ca dau o sansa generatiilor ce vor veni. Dar in nici un caz daca stau in fata computerelor si scriu petitii… Repet, da-mi un singur exemplu de petitie terminata asa cum sperau initiatorii ei.

 4. “Fluture esti plastic si devii enervant” Incearca putina atitudine;-)

  Exemplu de petitie care a functionat – Cand s-a “apucat” Basescu de cainii vagabonzi si vroia sa-i eutanasieze pe toti, o petitie a oprit tot macelul.

 5. Petitia impotriva vanatorii in parcurile naturale, d.ex. (asta e mai recenta).

  Dar chiar daca o petitie nu are efect instantaneu, ea duce la cunoasterea problemei si la implicarea multor persoane care, in timp, pot stopa ceva sau pot schimba diverse. Un exemplu este petitia din 2002, de la care s-a extins scandalul Rosia Montana.

  Ceea ce totusi este sigur e ca ele nu au efect daca se limiteaza numai la Internet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*