Guerrilla Gardening

Totul a inceput cu un concurs de plantat iarba in spatiile neglijate de orice administratie orientata spre” proiecte mari” si a trecut in extremis datorita lui Nihasa care a dat drumul la o inseminare artificiala si care a deschis drumul spre guerrilla gardening, o forma de protest verde inceputa de Richard Reynolds la Londra.

Proiectul a fost preluat si de Olanda, Belgia, Germania, Italia si …. in curand Romania.

Unde?  Cine? De ce nu tu? Te bagi?


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

6 thoughts on “Guerrilla Gardening

 1. Super tare! Te gandesti la un proiect concret sau faci doar prozelitism in favoarea conceptului de ecologie? Bag seama ca nu se arata prea multi voluntari. Daca e, strang eu cativa :)

 2. Alice: o sa fii surprinsa, studenti de la facultatea de peisagisitica impreuna cu profesoara (SIC) vor sa puna in aplicare ideea in Bucuresti. Acum incercam sa facem rost de sponsori.
  PS. cititorii mei sunt uneori timizi uneori de acord cu mine;-)
  PS. Strange-i si incearca chiar sa filmezi actiunea. Succes!

 3. Surprinsa nu, bucuroasa cat se poate ! Mai ales sa te gasesc asa mobilizat si creativ. Cica imaginatia prefigureaza viitorul, pe care ti-l dorim (anticipam?!) glorios :) Succes!
  PS Ma incadrez in profilul cititorilor tai.
  PS Treaba cu “rezultatul operatiei x+y” presupun ca nu se vrea stavila pentru cretini, altfel promit sa nu mai dau pe aici :)

 4. Guerilla Gardening…. conceptul exista de f mult timp! Nu sunt de acord cu tine ca un anume individ a pus bazele..eventual el a denumit-o astfel…dar… eu stiu ca s-a intamplat in LA – USA…asdar…
  Cat despre profa care vrea sa faca o “gherila verde”… f bine, eu am tot incercat sa introduc conceptul printre colegii mei de la peisagistica si printre prieteni! Nu prea am reusit, dar iata ca dupa 2 ani…cineva mai incearca o data! SUCCES! Eu ma bag la treaba asta…. important este sa existe o organizatie adevarata nu..balarii! 😛
  Pana la urma actiunile tin de fiecare…eu arunc seminte de flori pe malul unui rau , iar anul acesta voi planta salcii si chiparosi!
  Daca reusim sa facem si publice atiunile…e f bine!
  Profa aia de peisagistica…e de la Mincu sau de unde se face cu adevarat peisagistica???

 5. Mi s-a parut la inceput captivant, avand in vedere ca dumneata domnule Dan Dumitrescu ati venit la noi si ne-ati prezentat foarte frumos, aceasta forma de protest.

  Am stat si m-am gandit la inceput, de ce ne grabim asa? De ce ne grabim sa facem un prim proiect inaintea alegerilor din luna Noiembrie. Probabil exista in marea diversitate de plante, unele care sa reziste in urmatoarea perioada (octombrie-decembrie).
  Apoi mi-am pus cateva intrebari:

  1. Cine esti dumneata?
  2. De ce ati venit la studentii de anul I si nu la cei mai mari?
  3. De ce nu ni s-a raspuns la intrebarea “Vrem sa aflam care sunt toate riscurile acestui proiect”, ba mai bine zis v-ati fofilat in a ne prezenta toate detaliile.

  Raspunsurile le-am aflat si nu sunt deloc multumit de ele.

  Asa ca, domnule Dan Dumitrescu, doresc sa va anunt. Va garantez ca majoritatea studentilor care vor sa se implice in Guerrilla Gardening cu siguranta gandesc la fel ca mine.

  -> Ideea e simpla, vom participa intr-un numar destul de mare la acest proiect, DUPA CE se vor termina alegerile.

 6. @UnknowBeginnerArtist: ma bucur ca sustii ideea, dar ma intristez sa-ti descopar naivitatea.
  Cateva clarificari: Eu am fost invitat sa vorbesc despre idee, nu stiam ce studenti, de la ce an vor fi prezenti acolo, si am facut-o personal, nu cu scop electoral, asa ca ne vedem dupa alegeri. SPOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*