Politica bunului simt 4 – Afisele electorale.

Suntem in an electoral, cu alegeri locale terminate prost pentru unii, si cu uninominalul anuntat pentru 30 noiembrie. Uninominalul care va obliga partidele sa renunte la listele cu “personalitati” in pole position si sa scoata la lumina acele personaje care intra in Parlament si de care nu auzi decat daca ajung pe la DNA.

In concluzie vom avea MULT MAI MULTE POSTERE in oras care sa promoveze acesti candidati si partidele pe care le reprezinta.

Deci avem mari sanse ca orasul sa devina un mare puzzle in rosu, galben si albastru depinde de bugetele si nevoia de castig a fiecaruia.

Legea electorala ar trebui sa interzica amplasarea posterelor in locuri nepermise, gen cabine telefonice, statii de autobuz stalpi sau garduri. Toti cei care pun postere in campanie ar trebui sa aibe o autorizatie semnata si stampilata de partidul platitor iar daca e prins in flagrant, o amenda absurd de mare si o reducere a spatiului de emisie pentru candidatul respectiv.

Azi 1 septembrie, la 3 luni dupa campania locala, inca mai sunt postere in oras, si a fost doar o campanie locala, asa ca nu vreau sa-mi inchipui cum o sa arate la iarna Bucurestiul!

PS. De ce oare s-a retras Gusa, inca are posterele pe stalpi! Mi-am amintit, a urlat toata campania “Jos cu hotii”! iar in turul 2 a sustinut reprezentantul “hotilor”. Rusinica!


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

7 thoughts on “Politica bunului simt 4 – Afisele electorale.

  1. @Christiansen: una din alea multe probleme existente la noi e ca puterea exemplului se incapataneaza sa nu functioneze. ar trebui sa rupem toate posterele amplasate ilegal si sa le ducem frumos la un centru de reciclare

  2. Te rog, daca ai cumva acces direct la legea in cauza, spune-mi ce mi se poate intampla daca pe timpul noptii, in plina campanie lectorala, incep sa fac curat prin oras?Adica sa incep sa rup afisele care nu sunt puse in locuri normale,adica pe panouri publicitare speciale.Mi-a venit ideea asta si as vrea sa o pun in aplicare doar intr-o singura noapte.Le-as rupe,le-as pune intr-o sacosa si le-as duce la un centru de reciclare.Si as curata acel stalp,gard sau orice altceva, sa ramana ca si inainte.Mentionez ca sunt dintr-un oras de provincie(Curtea de Arges).Cu o echipa de cativa “voluntari” as putea face asta doar pentru placerea de a ma plimba a doua zi, in plina campanie electorala, linistit prin orasul meu.

  3. @Dorin: Legea obliga primariile sa puna la dispozitia partidelor panouri si permite totodata amplasarea afiselor electorale in orice alta locatie dar doar cu acordul expres al proprietarului, in rest e abuz.
    E bine ca respecti legea dar de data asta va trebui sa fi atent la cei care pun posterele, daca te prind s-ar putea sa “abuzeze” de tine.
    @Christiansen: Din pacate nu e nimeni platit pentru asta.

  4. Vorbim totusi de Cosmin Gusa. Cand a aratat el verticalitate ? Nu ca as avea ceva personal cu omul dar pur si simplu nu-l vad ca pe unul care sa-si mentina linia in vreun curs de actiune.

  5. Pingback: Comme on dit en français | Blogu' lu' Gogu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*