Romanii sunt eco sensibili?!

Ultimul Eurobarometru Special (”Europeans’ attitudes towards climate change“) e plin de vesti bune.

Dilema 1. Aflam ca pentru romani cea mai mare amenintare la adresa omenirii este incalzirea globala si nu foametea, saracia sau lipsa apei potabile!?

Dilema 2. Doar 37% dintre romani considera ca sunt corect informati despre consecintele incalzirii globale si doar 33% stiu care sunt cauzele?! Doar 28 % stiu cum putem opri incalzirea globala.

Dilema 3. 43% dintre romani au luat masuri impotriva incalzirii globale?! Dar considera ca 69% dintre romani nu lupta impotriva incalzirii globale.

Si din Dilema veche: “Nu cer sa devenim toti surori de caritate sau predicatori ai pacii mondiale. Nu bunatatea ca ideologie ma intereseaza. Ci simpla capacitate de a recunoaste binele acolo unde el exista si de a face binele ori de cate ori iti sta in putinta, dar de fapt, vreau inca si mai putin: refuzul de a trai cu indarjirea detectarii relelor si stradania de a nu face raul pe care poti sa-l faci.”

Si dilema mea: eu nu cred ca traiesc in Romania din sondaj dar as vrea sa traiesc in Romania din Dilema Veche.

via Dragos Dehelean


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “Romanii sunt eco sensibili?!

  1. Dan, la dilema nr.3 si eu am ridicat initial din sprancene.

    Explicatia e ca al doilea raspuns vine la intrebarea “Cine considerati ca ar trebui sa faca mai mult pentru…?”. Iar 69% spun ca “cetatenii”. Asta nu inseamna ca 69% din romani cred despre romani (sau despre ei insisi) ca nu lupta impotriva incalzirii globale, ci doar ca sunt de opinie ca ar trebui sa faca mai mult.

    Sunt deci mai multe explicatii decat ca respondentii erau beti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*