Votul alb – pentru naivi

La inceput am crezut ca este un caz izolat, dar de cateva zile observ  o noua motivatie pentru a merge la vot.  Votul alb, – in care nu stampilezi nimic, lasi votul alb ca ei  sa vada ca nu esti reprezentat de niciunul dintre candidati.

Daca te uiti la  alegerile din ultimii 10 ani,  toata lumea a invinuit pe toata lumea ca a furat voturi sau ca a anulat voturile contracandidatului.  Se povestea de practica rapida de anulare a votului  pentru partidul A de catre observatorul partidului B prin simpla stampilare, oriunde a buletinului de vot valid pentru partidul A.

Inchipuiti-va cata satisfactie va avea observatorul partidului B cand va merge la numaratoarea voturilor alegerilor  parlamentare de saptamana viitoare. Deja a negociat cu partidul posibilitatea ca acum chiar poate sa aduca voturi la partid nu doar sa anuleze voturile competitiei.

Vote

Asa ca daca tot mergi la vot fa-o pentru tine. Inca mai ai timp sa te informezi cine candideaza in colegiul tau.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

4 thoughts on “Votul alb – pentru naivi

  1. Parerea mea umila este ca daca am trai intr-o tara democrata, la vot ar trebui sa avem doua stampile:

    1. Votez
    2. Nu votez

    Asta ca sa-le putem sanctiona pe lichelele din parlament … altfel suntem fortati sa alegem din toate relele raul cel mai mic … sau sa nu venim la vot. De asemenea, mi-ar placea sa existe si o a treia posibilitate: aceea de a vota CONTRA unui candidat … as ar fi normal!

  2. Dupa ce au inventat un uninominal care nu va schimba parlamentul aproape deloc, (poate vor intra cativa cantareti), vor sa se foloseasca de cei frustrati si dispusi la un vot alb moral. Pacat

  3. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » TATOV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*