RIP: War Artist

Artistul Ray Lowry a decedat in 14 Octombrie 2008, la varsta de  64 de ani .  El a fost poreclit “War Artist” in 1979  de catre Joe Strummer solistul formatiei Clash in timpul turneului american. Lowry a fost invitat de Clash sa mearga cu ei in turneul din America.

Dupa turneu, Lowry, a facut designul celui de al treilea album – London Calling.  Coperta a devenit una dintre cele mai cunoscute imagini facute de el ca un tribut pentru primul album Elvis Presley, legand astfel punk-ul de inceputurile rock & roll-ului.

Pe langa lucrarile facute pentru Clash, Lowry a colaborat ca ilustrator si editorialist pentru The Face, Punch, The Guardian si binenteles New Musical Express (NME).


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “RIP: War Artist

  1. Dane, au trecut 3 zile de la alegeri, s-au publicat si mama lor de rezultate, nu ne spui si noua ce ai facut? E pacat, totusi, pentru aia cativa care ne-am bucurat la campania ta… Stiu, nu e placut sa vezi ca pe romani nu-i intereseaza absolut deloc ce vrei tu sa faci, dar, totusi, cititorii tai n-au nici o vina…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*