Planteaza brazii de Craciun – Radio LYNX

Diseara la Radio Lynx la emisiunea Ecosapines – discutam despre brazii de craciun impreuna cu Simona Cretu de la asociatia de mediu Terra Ecologica.

Incepand cu 1 Decembrie 2008, asociatia de mediu Terra Ecologica, lanseaza campania ”Planteaza brazii de Craciun!”

“Ne propunem prin aceasta campanie sa promovam brazii autohtoni la ghivece. Dorim, astfel, sa incurajam un comportament benefic pentru mediu prin plantarea copacilor” sustine Adrian Net, voluntar in cadrul proiectului.

Terra Ecologica colaboreaza cu ICAS (Institutul de Cercetari si Amenajamente Silvice). Asteptam cat mai multe comenzi pentru brazi si pentru molizi din partea unor persoane fizice si persoane juridice.

Brazii vor fi livrati la domiciliu sau la sediu.

“Dupa sarbatori, cumparatorii vor putea returna brazii achizitionati prin intermediul asociatiei Terra Ecologica. Cu ajutorul voluntarilor, vom replanta brazi si molizi in Bucuresti si imprejurimi. Fara a renunta la un obicei care tine de identitatea noastra culturala: impodobirea bradului de Craciun, ne dorim totusi ca oamenii sa nu mai incurajeze taierea brazilor de sarbatori” sustine Simona Cretu, presedinta asociatiei de mediu Terra Ecologica.
molizi

Planteaza brazii de Craciun!

Anul trecut, piata romaneasca a fost invadata de brazi la ghivece adusi din state ale UE, cei mai multi provenind din Danemarca (600.000). Foarte multi brazi proveniti din pepinierele romanesti au fost taiati si aruncati ulterior. O mare parte dintre acesti brazi nu au ajuns nici macar sa stea impodobiti in casele romanilor.

Toate considerentele acestei campanii sunt de ordin ecologic. Daca vom cumpara brazi autohtoni, vom incuraja economia locala. In plus, vom reduce transporturile si, implicit, poluarea. Daca aceste principii ar fi mai des aplicate la scara nationala, indiferent de achizitia pe care o facem, atunci efectele benefice pentru mediu si pentru populatie ar aparea curand.

“Brazii si molizii pe care Terra Ecoogica ii promoveaza, vor fi colectati la mijlocul lunii ianuarie si vor fi replantati, cu ajutorul voluntarilor, in locatii din jurul Bucurestiului si din imprejurimi.”

De asemenea, intentionam ca in week-end-ul 14 si 15 decembrie sa vindem brazi si molizi in Parcul Herastrau.

Tera Ecologica va incasa un procent din vanzarea bradutilor, iar banii vor fi folositi pentru a planta copaci in imprejurimile Capitalei si pentru alte proiecte de mediu ale asociatiei Terra Ecologica.

Pentru mai multe detalii ne auzim diseara intre 21h00 si 22h00 la Radio LYNX.null


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

7 thoughts on “Planteaza brazii de Craciun – Radio LYNX

  1. Io cred ca anul asta iau unul si il,plantez in gradinitza din fata geamului si tot acolo il voi impodobi! Sper sa nu imi fure tiganii instalatia! :d

  2. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » Bradul de Craciun

  3. Pingback: Planteaz? brazii de Cr?ciun! at bucurenci.ro

  4. am si eu un bradut in ghiveci cumparat pentru craciun si nu stiu ce sa fac cu el…pamantul e inghetat acum si nu am unde sa’lplantez…as vrea sa’l predau unei astfel de organizatii….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*