Hrebenciuc cel mai mare ecologist din parlament

Povestea incepe acum opt ani, ne aflam in plina campanie pentru alegerile prezidentiale dupa o guvernare ratata. Romanul este nemultumit si de stanga si de dreapta si deodata furia il orbeste si ne trezim in turul al doilea (exact azi se implinesc 8 ani) al alegerilor prezidentiale cu doua optiuni alogice. Iliescu versus Vadim. Un comunist care inca spera sa readuca comunismul stiintific de tip perestroica si un extremist care ne promitea sa conduca tara cu mitraliera in mana.

In conditiile date, prezenta la vot a fost mare pentru ca de frica, chiar si  cei care nu au votat niciodata nici inainte si nici dupa, s-au prezentat la vot. Din pacate si-au exercitat votul nu pe principii ideologice ci pe principiul alege raul cel mai mic. Chiar daca Iliescu ne-at tinut in bezna in primii ani de dupa revolutie, zambetul lui cat toata fata era mult mai suportabil decat spumele din coltul gurii lui Vadim.

In  culisele politicii, un personaj mai mult sau mai putin controversat, Viorel Hrebenciuc face o promisiune de mare angajament,  sa-l scoata pe Vadim din viata politica.

Dar cum faci asta cand tribunul are padurea lui de nebuni care il sustin in parlament? Pai simplu: inventezi trubadurul. Si asa apare in politica Becali, care este consiliat din umbra si incepe sa verse sacose cu bani si transforma PNG-ul intru-un partid cu o structura bine platita la nivel national.  Dupa cativa ani apare si doctrina partidului dar, razboinicul luminii nu are nevoie de ea pentru ca el este trimisul lui doamne doamne si va invinge raul.

Pierde alegerile din 2004 la mustata, se supara pe Hrebenciuc ca nu l-a bagat in parlament, dar reuseste sa divida extremisiti.  Exista “urban legends” ca Becali sponsorizeaza si Noua dreapta, dar doar in pauza de la meci.

Vin alegerile locale  din 2008 unde, Becali reuseste sa castige niste locuri in consiliile judetene si municipale, dar face gresela ca la Bucuresti sa faca alianta cu PD-L.  Scuza ideala de care avea nevoie Hrebenciuc sa se lepede de el.

Pe principiul ca nebunul nu e nebun destul daca nu e si fudul, Becali si Vadim sunt lipsiti de pragmatismul lui Voiculescu, si nu fac nici un fel de alianta (nici macar intre ei) si hotarasc sa mearga de capul lor la alegerile parlamentare.

Rezultatul este cel dorit de Hrebenciuc, curatenie in parlament, fara Vadim, fara Becali, asa ca macar din punctul asta de vedere spun “chapeau Domnule Hrebenciuc”,  si va multumesc in numele meu si al prietenilor pentru ca ati ecologizat parlamentul.

PS. Acesta este un pamflet, si nu cred care nici o legatura cu realitatea.
Sau ma insel?


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

7 thoughts on “Hrebenciuc cel mai mare ecologist din parlament

  1. In cazul asta, convinge-ti partidul (ecologist) sa-l propuna pe Hrebenciuc candidatul vostru la prezidentialele de anul viitor…

    Uite asa se creaza niste povesti in jurul unor oameni politici romanesti, de zici ca sunt strategii lu’ Obama. Mi-e scarba de ei si frica de cei care chiar ajung sa creada in “magia” acestor fini strategi de pe malul Dambovitei.

  2. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » Demnitatea batranilor

  3. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » Imparatul e gol, i se vede sezutul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*