Diferenta dintre frica si inconstienta

Frica nu prea m-a vizitat in tinerete si nu din cauza faptului ca as fi vreun aventuros ci pentru ca nu am reusit inca sa trag o linie clara intre frica si inconstienta.

Incerc sa-mi amintesc momentele in care lipsa de certitudine era atat de prezenta incat ajungeam sa am mustrari de constiinta si ma incerca frica de imprevizibil.

Ultima data cand mi-a fost un pic frica era in 2000. Ploua si eram singur intr-un taxi dinspre aeroportul Charles de Gaulle si ma indreptam spre Paris. Atunci mi-am dat seama  ca dintr-o ambitie personala, imi dadusem demisia dintr-un job plin de perspective dar prost platit la Bucuresti si ma angajasem la HQ unei companii franceze sa ma ocup  de pietele emergente. O companie despre care nu stiam mare lucru, intr-un oras in care nu cunosteam pe nimeni si cu o limba pe care nu o frecventasem corespunzator in scoala. Naspa.  Dar se pare ca inconstienta a fost mai tare decat frica asa ca dupa 3 luni mi-am cumparat o motocicleta si invatam sa merg cu ea in parcarea de la birou spre satisfactia colegilor care puneam pariu in ce masina o sa ma infig.

picture-1

Am reusit de mult ori sa ascund frica in spatele inconstientei si mi-a cam iesit de fiecare data, uneori chiar cu lauri, dar am descoperit in ultimii ani un alt tip de frica, o frica in fata careia sunt totalmente neputincios.  Aceasta frica a aparut  odata cu prima mea fiica, si s-a dublat la cea dea doua. Si se manifesta zilnic, chiar si in momentele cand sunt langa mine si uneori in loc sa ma joc cu ele ma gandesc cum sa le protejez de toate colturile  si muchiile din raza lor de actiune.

Altfel nu prea mi-e frica, mi-e frig mai ales zilele astea.

Leapsa primita de la Dragos Bucurenci.

PS. Si pentru ca Frica incepe cu F mare, leapsa pleaca mai departe la Fluture.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

4 thoughts on “Diferenta dintre frica si inconstienta

  1. Pingback: Mi-a fost fric? at Adrian Ciubotaru

  2. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » Adrenalina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*