Rezolutii ecologice pentru 2009

Vad ca se practica rezolutiile la inceput de an, Cristi are deja vechime. Eu mi-am pus 3 dorinte dar imi dau seama ca mi-ar prinde bine si cateva rezolutii ecologice:

1. Sa folosesc numai becuri ecologice.
2. Sa reciclez tot, aproape tot. Am inceput de anul trecut cu hartia, sticlele de plastic si cu bateriile dar anul asta vreau ca tot ce arunc la gunoi sa treaca mai intai de testul ” pe tine sigur nu te pot recicla?”.
3. Sa refuz toate pungile de plastic. Deja ma stie farmacista ca nu vreau punga si se asteapta sa-mi indes buzunarele. Nu pot sa renunt la carti dar pot sa renunt la pungile de la Carturesti.
4. Sa particip la cel putin 3 actiuni de ecologizare anul asta.
5. Sa donez cel putin 3 ore pe luna unei cauze sociale (de preferita pentru protectia mediului).
6. Sa renunt la mersul cu masina de fiecare data cand contextul imi permite. Sa nu mai claxonez niciodata chiar daca ma scoate din minti idiotul care tocmai a blocat intersectia.
7. Sa conving 10 prieteni sa faca la fel.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

9 thoughts on “Rezolutii ecologice pentru 2009

 1. 1- am cumparat un bec eco: s-a ars :S
  2- cu reciclatu e aiurea rau. astept cu un monitor ars de ceva timp in casa. inca nu am aflat ziua in care strang gunoierii elecrocasnicele.
  3 – cu punile o sa fie mai complicat pt ca nu au pus pungi de hartie in magazine. iti dau in continuare pungi de lastig dar tr sa le platesti. bani la buget. atat….
  4- vreau si eu
  5- idem..
  7- greu dar nu imposibil …

  8- ce mai faci?

 2. Teoria asta cu becurile ecologice, adica halogenurile de la philips, e asa mai mult o pacaleala a consumatorului naiv si cu aspiratii nobile.

  Becurile cu filament sunt in fapt mai ecologice.

 3. Pingback: Programul Casa Verde - amanat pentru Sfantul Asteapta | - Relatii Publice si comunicare online

 4. Pingback: Dragos Dehelean – activism social, economic si politic » Blog Archive » Programul Casa Verde – amanat pentru Sfantul Asteapta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*