Pactul pentru Bucuresti

In 2008 in timpul campaniei electorale pentru administratia locala, societatea civila formata din 50 de ONG-uri a cerut tuturor candidatilor sa semneze Pactul pentru Bucuresti.

De la PSD au semnat toti si chiar s-au obligat sa faca un raport la fiecare 6 luni referitor la indeplinirea prevederilor pactului.

picture-11

De la PNL a semnat doar Orban, dar pentru ca nu a castigat alegerile nu avem pretentii.

BOC nu l-a semnat ca in acel moment chiar daca era presedintele partidului era candidat la Cluj nu-l interesau promisiuni pentru capitala. Dar l-a semnat Blaga.

De la PC singurul care a castigat a fost Piedone care a semnat parcul si chiar a inceput sa curete sectorul si sa se ocupe de spatiile verzi, in felul lui.

Si Oprescu a semnat pactul si chiar daca nu a respectat termenele, primaria capitalei este singura primarie din Bucuresti care are in Consiliul General in dezbatere una din masurile cerute de pact.

In rest, toate partidele sunt in campanie, teoretic pentru europarlamentare, dar concret se discuta mai mult despre prezidentiale.

Stiam ca promisiunile electorale sunt doar pentru voturi, dar chiar sa semnezi un pact cu societatea civila si sa uiti de el arata ca nici semnatura lor nu mai are valoare.

PS. Si eu cu cine votez?


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*