Idiotii lui Aristotel

Aristotel spunea ca membrii cetatii care nu sunt interesati de problemele sociale si nu participa la alegerea edililor nu au nici un drept sa se planga daca nu le conveneau conditiile.

Nu merg atat de departe sa cred ca traiesc intr-o tara cu foarte multi idioti ci doar intr-o tara cu foarte multi oameni scarbiti de politica si politicienii cetatii.

Din nefericire absenta romanilor la vot incepe sa ne coste, pentru moment la capitolul imagine si credibilitate urmand sa apara si alte efecte negative.

Aseara dupa primele rezultate partiale mi-am sunat prieteni de la Bruxelles si cand le-am spus ca vine Vadim si Becali in parlamentul european, au ramas blocatii, dar mi-au spus ca nu o sa li se permita sa faca balci in parlamentul european. In contextul asta faptul ca Elena Basescu ajunge la Bruxelles paleste si s-ar putea sa fie in avantajul ei faptul ca Becali si Vadim vor face suficiente probleme acolo, incat gafele ei sa treaca neobservate, mai ales ca s-ar putea s-o salveze traducatorul. Exista chiar o sansa ca Elena Basescu sa se maturizeze corect la Bruxelles fara fitele si conjuncturile din Romania.

Revenind la prezenta la vot si efectele absenteismului masiv incerc sa-mi dau seama cam cat de rau va trebui s-o duca romanul ca sa inteleaga importanta participarii la vot.
In 1987 la Brasov, muncitori au iesit in strada cu unul dintre cele mai sincere slogane “Vrem Paine!”. Foamea i-a scos in strada si au incercat sa faca ceva. Nu cred (sper) ca se va mai ajunge la situatia aceea, dar tinand cont de contextul economic actual si de faptul ca banii de la FMI nu vor putea fi folositi pentru masuri populiste, exista mari sanse ca in urmatorii ani s-o ducem rau, sper s-o ducem suficient de rau incat macar sa mergem la vot.

Mai exista o sansa, mica dar exista, alegerile prezidentiale. Daca cei doi monstrii vor enerva suficient populatia cu o campanie despre capra vecinului in loc de a veni cu solutii concrete pentru problemele actuale.

Pana atunci incepe rusinea europeana cu Vadim si Becali Europarlamentari.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “Idiotii lui Aristotel

  1. Nu e nici o rusine. Ar fi fost daca tara asta ar fi avut o majoritate de politicieni ADEVARATI si printre ei s-ar si strecurat si astia. Dar astia nu sunt cazuti din luna pe scena politica romaneasca. Asa e ea! Incearca sa nu mai pleci de la premiza ca politicienii romani sunt buni si, vai, uite-i si pe astia 2-3 care ne strica imaginea.

    Pe de alta parte, incearca sa intelegi ca singura solutie pentru “o noua sansa” a României este o vointa populara, o ADEVARATA revolutie. Nu mersul la vot pentru a vota “tot pe aia” (fii si fiice de fosti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*