Satisfactia voluntariatului.

Chiar daca la romani capra vecinului a devenit un fel de cult iar invidia e un sentiment mult mai cunoscut decat compasiunea, a aparut de curand un fenomen care prinde tot mai mult teren.

Responsabilitatea sociala nu este doar o forma de respect pentru comunitatea din care facem parte ci si o activitate care ne poate aduce satisfactii personale.
Unii chiar spun ca nimic nu se poate compara cu bucuria pe care le-o da implicarea benevola in problemele comunitatii. Satisfactiile personale pe care le ai in urma participarii la proiecte sociale sunt atat de diferite si de rewarding incat se spune ca doar dansul iti da o satisfactie personala la fel de mare.

Sunt trei motive pentru care participam la actiuni sociale:
1. Bucuria pe care ti-o aduce rezultatul efortului tau.
2. Cunoasterea altor persoane cu aceleasi interese.
3. Acumularea de experienta.

Implicarea sociala e buna nu doar din considerente morale ci si pentru binele propriu.

Implicarea sociala benevola creste interesul pentru cei din comunitatea din care faci parte, iar astfel viata publica devine foarte activa. Intr-o societate cu o viata publica activa e  greu  sa actionezi din umbra, motiv pentru care politicienii sunt mai onesti, stiu ca abuzul de putere e intotdeauna pedepsit.

Toate comunitatile unde exista structuri sociale puternice, oamenii sunt mai fericiti pentru ca echitatea, simtul civic si speranta de viata sunt interdependente. Se spune ca simtul civic, echilibrul social si controlul asupra propriei vieti formeaza intr-o societate triunghiul magic al starii de bine.

Tie cat de bine iti este? Cat de implicat esti in comunitatea ta, cat de implicat esti social?

Surse: civika.ro, www.orasulciteste.ro, Michael Argyle, Robert Putnam.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “Satisfactia voluntariatului.

  1. Pingback: uberVU - social comments

  2. Pingback: Dan Dumitrescu » Blog Archive » Unde (nu) e cald si bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*