Marsul spre o noua normalitate

Vara, in fiecare sambata, poti sa-ti iei bicicleta si sa vii cu noi sa faci parte dintr-o miscare (bikewalk) care incet dar sigur va schimba modul in care circulam prin Bucuresti.

Momenetan suntem putini, doar cateva sute, si ne strangem sambata la 18h00 in parcul Tineretului (intrarea Sincai) si plecam impreuna sa facem o tura cu bicicleta prin centrul orasului.

Ne plimbam printr-un Bucuresti care nu e obijnuit cu noi, care crede ca suntem doar cei 2 biciclisti din coltul blocului, care credea ca bicicleta e doar o joaca. Un Bucuresti care nu crede ca si noi suntem la fel de grabiti,  la fel de preocupati dar vrem ca orasul in care locuim sa ne ofere mai mult decat conditii de locuit ci si conditii de trait. Vrem ca orasul sa ne permita sa folosim bicicleta ca pe un mijloc de locomotie,de relaxare, de miscare, o optiune mult mai sanatoasa decat masina.

Acum, ne facem loc prin trafic cu ajutorul politiei, mergem pe banda intai dar in cativa ani  banda asta va fi numai a noastra. Tot ce trebuie sa facem pana atunci este iesim in fiecare sambata la mars, sa aratam comunitatii nevoia noastra si sa-i invitam sa participe, iar orasul incet incet sa se obisnuiasca cu noi.

Trecem cu bicicleta prin piata Unirii, prin piata Universitatii, prin piata Romana, iar traficul se opreste pana trece coloana. Ma uit la soferi si la pietoni care nu numai ca nu claxoneaza,  zambesc iar sclipriea din ochii lor imi spune ca isi doresc sa fi lasat masina acasa si  sa fi iesit cu bicicleta, pentru ca incepand din vara asta niste baieti au inceput sa imblanzeasca traficul in fiecare sambata  si se plimba cu bicicleta prin centru, linistit, relaxant, de vara.

Sunt curios cum o sa arate bikewalk peste 10 ani, cate mii de participanti o sa vina, care o sa fie traseul, si cat de multi o sa poata spune “ Si eu am fost in 2010”

PS. Iar daca ti se pare ca mergem prea incet, vino in spatele coloanei, intotdeauna coada se misca mai repede, iar de acolo privelistea este catre o alta normalitate, o normalitate cu sute de biciclete pe bulevardele orasului.

PS2. Daca stai departe, poti sa vii cu bicicleta in metro, ai voie in weekend, iar daca nu ai bicicleta, prietenii nostri de la Cicloteque iti vor da una gratuit, doar sa poti sa participi la Bikewalk.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Marsul spre o noua normalitate

  1. Pingback: Tweets that mention Dan Dumitrescu » Blog Archive » Marsul spre o noua normalitate -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*