Noul Meu Prieten Andrei

Ne nastem egoisti si narcisisti. Preocupati exclusiv de noi insine si de ceea ce experimentam. Din fericire crestem iar preocuparile noastre se muta catre relatia cu tot ceea ce ne inconjoara. Descoperim oameni, locuri, obiceiuri, comunitati, atitudini, emotii.  Devenim preocupati de cei din jurul nostru, de impactul lor asupra noastra si modul in care interactionam cu ei. Chiar daca ne raportam la familie si la comunitatea din care facem parte, optiunea de a face ceva sau nu, ramane a noastra. Noi hotaram daca suntem membri pasivi si toleranti in comunitate sau daca suntem responsabili si activi. Optiunea este intotdeauna a noastra.

Weekend-ul trecut l-am cunoscut pe Andrei si pe prieteni lui. Erau din orase (comunitati) diferite iar cel mai mare dintre ei avea vreo 13 ani. Sincer ma asteptam la niste copii care isi vad de copilaria lor linistiti si jucausi, dar am fost surprins sa descopar ca unul din jocurile lor preferate era ” Cum sa curatam fantana din fata scolii?  si implica probe de apa, vizite la laborator si la primarie si strangere de fonduri pentru reamenajarea fantanii.S-au gandit chiar sa faca si cateva trepte de acces pentru a facilita accesul batranilor.

Un alt grup de copii de clasa a 6-a si-a prezentat proiectul lui,  despre care cu rusine pot spune ca nu mai tin minte despre ce era, pentru ca eram inmarmurit de modalitatea in care niste copiii prezinta un proiect. Au inceput cu obiective calitative, cantitative , au continuat cu un SWOT, ne-au prezentat sloganul campaniei de comunicare, parteneriatele si contractele negociate si au incheiat binenteles cu next steps.

Am ramas blocat si am incercat sa-mi amintesc ce faceam eu la varsta lor, in epoca de trista amintire, si in afara de culesul voluntar-obligatoriu de castane, nu-mi amintesc decat Frunza si Lapte Gros, fara SWOT si  responsabilitate sociala.

Ma bucur sa descopar ca generatiile care vin vor fi mult mai bine pregatite, mult mai active si mult mai resposabile decat noi si ca nu vor tolera nici un fel de actiune care nu protejeaza si nu respecta comunitatea.  Ma bucur sa vad ca exista companii care investesc in generatia urmatoare pentru binele comunitati si care au Respect pentru viitor. Bravo!

Mi-ar fi placut ca in copilarie sa pot merge in tara lui Andrei si sa invat acolo cum pot ajuta si responsabiliza comunitatea din care fac parte,  dar sunt la fel de fericit ca pot acum sa sustin Tara lui Andrei si sa fac tot ceea ce pot astfel incat, toti prieteni lui Andrei sa ramana curati, resposabili si activi pana vor ajunge la maturitate si vor transforma Romania intr-o tara responsabila din toate punctele de vedere.

Pana atunci, va rog cand aveti putin timp treceti prin Tara lui Andrei si dati o mana de ajutor!


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Noul Meu Prieten Andrei

  1. Pingback: Tweets that mention Dan Dumitrescu » Blog Archive » Noul Meu Prieten Andrei -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*