Ludika – teatrul unei nopti de vara

Am inceput sa merg la teatru in liceu si tot atunci i-am realizat impactul asupra mea. Era in primii ani de dupa revolutie si incercam tot felul de forme de “antreprenoriat” iar una dintre ele s-a terminat cu un drum la politie si cu o amenda cat 3 salarii de-ale lui taica-miu. Eram negru de suparare. Intamplarea face ca exact in sambata aceea aveam bilete la Nottara la Henric al lV-lea (Luigi Pirandello) cu Adrian Pintea si devenisem fan dupa ce il vazusem in Ondine (Jean Giraudoux) la Teatrul National.

La ce draci aveam, vroiam sa renunt la bilete dar mi-am zis ca am pierdut suficienti bani pentru o zi si m-am dus sa vad piesa. In prima parte, Pintea sta pe tron si tace, iar piesa se desfasura in jurul lui. Eu in scaun numaram minutele sa scap si ma injuram in gand ca am venit la teatru.
Incepe partea a doua a piesei si “nebunul de rege” ( aka Pintea) incepe sa joace. Sincer, nu-mi amintesc decat momentul cand s-a terminat piesa iar eu eram intr-o stare euforica si imi dadeam seama ca am ales cea mai buna optiune. Teatrul e o optiune foarte buna de sport pentru creier asa cum e Via Sport pentru trup.

Teatrul ar trebui sa fie o optiune permanenta in petrecerea timpului liber, teatrul ar trebui sa fie accesibil  tinerilor ca locatie, ca program si bineinteles pecuniar. Fara coada la bilete si cu locuri suficiente. Avem 2500 de scaune la dispozitia celor care iubesc teatrul.

Ludika, vine sa ofere tinerilor  accesul la teatrul intr-un mod relaxat. Luni seara, parcul Herastrau, teatrul de vara, actori tineri, piese noi si totul la 1 leu.

Primul spectacol va fi luni 25 Iulie cu piesa  Si cu violoncelul ce facem? cu Mihail Spiridonescu. Pe 1 August piesa Vreau sa fiu actrita! cu Anca Sigartau, iar pe 8 August piesa Luni-Vineri cu Lari Giorgescu.

Mi-ar placea sa stiu care este povestea voastra in legatura cu teatrul si mi-ar placea sa ne vedem luni la Ludika.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*