Ma sperie Romania

Ma sperie naivitatea si credinta oamenilor ca ceea ce vad la televizor e corect si bun pentru ei.

Ma speria tupeul cu care RMGC incearca sa-si imbunatateasca perceptia publica facand o campania in care scot in evidenta ca ei creeaza locuri de munca, ca salveaza satul si ca platesc taxe la stat.
Nu neg ca vor crea locuri de munca, iar in prima faza ele vor fi vreo o mie, dar mi se pare infim pe langa raul pe care il fac zonei Rosia Montana.

Se lauda cu mina lor din Noua Zeelanda dar uita sa spuna ca pana si Noua Zeelanda s-a prins (prea tarziu din nefericire) ca au gresit si au interzis folosirea cianurilor in minele de aur. Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu cianuri. Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnilogii de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri.

Se lauda ca vor plati taxe la stat, dar uita sa spuna ca ceea ce extrag ei de acolo este atat de valoros incat, taxele par precum restul de la paine. Pe langa aurul pe care il vor extrage la Rosia Montana, mai sunt in acel zacamant zeci de tone de argint si alte metale rare (vanadiu, arseniu, titan, nichel, crom, cobalt, germaniu, wolfram) care valoreaza enorm in penuria actuala.

Sunt de acord ca orice zacamant trebuie exploatat, dar in favoarea comunitatii, nu a unora care vor sa ia tot in 7 ani si sa ne lase sa ne descurcam 100 de ani cu lacurile de decantare. Si canadieni au gafat si acum platesc enorm sa intretina niste lacuri de decantare pline cu cianuri, iar costul lor ajunge la aproape un miliard de euro.

Ma sperie dorinta Presedintelui Basescu de a facilita aceasta exploatare in conditiile in care el trebuie sa sustina interesul tarii, nu al unora care vor sa distruga tara. Sau poate i-au promis finantare in alegerile din 2012.

Ma sperie cum toata media care a prins o felie din campania de publicitate RMGC tace malc si nu comenteaza nimic.

Ma sperie ca RMGC are inca sustinatori in Romania, e ca si cum ai deschide usa sa arunce cineva cu acid la tine in casa si tu ai fi multumit ca ti-a dat bani sa-ti schimbi presul.

Ma sperie Romania.

Daca nu ai semnat inca petitia pe www.rosiamontana.net, te rog sa nu ma sperii si tu.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Ma sperie Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*