Top 500 miliardari ( varianta: implicare sociala)

Ma uitam in Top 500 Miliardar sa vad care sunt elitele economice din Romania.

Am descoperit din prima ca aproape 80% din cei din top 500 au facut banii din afaceri cu statul, deci clar nu exceleaza in competente de management sau business, ci in relatii cu regimul.

Incercand sa trec peste mahnirea pricinuita, m-am gandit ca orice ar fi , toti au facut bani in Romania, ca intr-un fel sau altul comunitatea a platit pe fiecare dintre ei sa ajunga miliardar, deci frumos ar fi fost ca si ei sa faca ceva pentru comunitate. Sa se implice si sa ajute comunitatea sa creasca, sa se dezvolte, sa traiasca mai bine.

Am incercat aleatoriu sa aflu daca s-au implicat social si spre surpriza mea nu am reusit sa fac nici macar un Top 10 cu miliardari implicati social.

Dinu Particiu a luat modelul de la colegul de alianta (Dan Voiculescu) si a stopat bursele pentru studenti in timpul anului, iar studentii respectivi s-au transformat peste noapte din norocosi in ghinionisti.

Tiriac a facut acum 20 de ani un complex pentru copii defavoriza?i langa Brasov,  in schimb acum isi face blazon, uitand ca blazonul a fost inventat si folosit de comunitati si avea elemente reprezentative care expun trasaturi esentiale ale comunitatii.

Fratii Micula nu numai ca nu ii intereseaza comunitatea, dar nici nu cred ca au platit vreodata taxele la stat, justificand ca doar asa isi permit sa tina mm de angajati.

Familia Regala face o exceptie de la regula sustinand continuu si frumos fundatia Principesa Margareta.

Cum ar fi daca macar 100 dintre ei ar investi inapoi in comunitatile in care au facut miliardele? Pe langa faptul ca ar deveni un exemplu de urmat, ar putea sa ajute si comunitatea sa creasca odata cu ei si implicit sa le fie si mai bine.

Stiti vreun miliardar care este interesat de binele comun?


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

3 thoughts on “Top 500 miliardari ( varianta: implicare sociala)

  1. din pacate, nu pot da exemple de miliardari care au facut lucruri marete pentru societate. pot da exemple de oameni saraci, sau cu o conditie modesta, care au impartit din putinul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*