Ce vreau sa fac in Sectorul 1

PER-logoA. Masuri de prevenire si combatere a poluarii. Colectare selectiva

1. Se va crea o perdea verde in jurul Bucurestiului. Va fi plantat un inel de minim 15 metri grosime in jurul orasului pentru a opri patrunderea prafului in oras, dar si pentru a reduce gradul de poluare.
2. Santierele vor fi obligate sa izoleze anti-praf constructia, iar transporturile de pamant si materiale de constructii prin oras vor trebui sa se realizeze in masini etanse.
3. Incurajarea si sustinerea colectarii selective. Se va tripla numarul containerelor de hartie, plastic si sticla de pe raza sectorului pentru a facilita tuturor locuitorilor colectarea selectiva. Salubristii vor fi obligati sa transporte separat deseurile colectate selectiv.
4. Colectarea uleiurilor uzate. Verificarea tuturor service-urilor si a restaurantelor astfel incat colectarea uleiurilor uzate si predarea lor rafinariilor pentru reciclare sa fie indeplinita.
5. Organizarea de targuri de vechituri in comunitati pentru ca cetatenii sa poata reutiliza si revalorifica lucrurile uitate prin camara sau garaj.

B. Transport si Parcari.

1. Respectarea principiilor mobilitatii durabile promovate de Uniunea Europeana in urmatoarea ordine de prioritate: pieton, biciclist, transport public, autoturism personal prin masuri de incurajare, motivare si asigurare a cetatenilor pentru trecerea la orice forma de transport alterantiv.
2. Inmultirea numarului de benzi pentru biciclete ce vor ajuta atat pentru eliberarea traficului, cat si ca metoda de agrement.
3. Toate institutiile publice din raza Sectorului 1 si toate cladirile de birouri sau centrele comerciale vor fi obligate sa aiba rasteluri pentru biciclete.
4. Prima banda pe bulevarde va fi dedicata transportului public, astfel se va dubla capacitatea de transport urban si se va reduce la jumatate timpul petrecut in trafic.
5. Vor fi create statii de alimentare pentru masinile electrice, iar RATB-ul va deveni de asemena electric pentru a reduce gradul de poluare.
6. Accesul autovehicolelor de aprovizionare se va realiza doar noaptea, la fel si strangerea gunoiului.
7. Creare de locuri de parcare in zonele aglomerate prin transformarea strazilor adiacente in strazi cu sens unic si parcare pe ambele parti.
8. Accesul in Bucuresti va fi exclusiv pentru taxiurile cu licenta de Bucuresti.
9. Se va realiza suplimentarea locurilor de parcare pentru masini prin curatenie, nu prin investitii suplimentare. Ridicarea masinilor parasite din Sectorul 1 va crea cateva sute de locuri de parcare.
10. Crearea unor parcari speciale pentru motociclete. Trasportul pe 2 roti este mult mai prietenos cu mediul. In plus, motocicletele ocupa mult mai putin spatiu atat in trafic, cat si in privinta parcarilor.
11. Crearea unor parcari in zonele limitrofe bine conectate la liniile de transport public.

C. Spatii verzi, parcuri si agrement.

1. Impreuna cu asociatiile de locatari vom transforma fiecare portiune de pamant intr-un spatiu verde intrucat sunt cunoscute beneficiile majore pe care le aduc spatiile inverzite (retinere praf, reducere poluare).
2. Toate terenurile private sau publice de pe raza sectorului vor fi igienizate si trasformate in spatii verzi.
3. In parteneriat cu Ministerul Trasporturilor, vom ingropa sinele de tren din zona Garii de Nord, iar pe toata suprafata superioara vom realiza un parc cu facilitati culturale si de relaxare.
4. Crearea unor parcuri pentru copii in toate cartierele pentru a facilita o viata sanatoasa si petrecerea timpului in aer liber.
5. Voi contribui la amenajarea gradinilor blocurilor in mici spatii verzi, cu banci si locuri de relaxare.
6. Curtile scolilor si terenurile de sport vor ramane deschise pe perioada vacantei de vara pentru a oferi copiilor un loc propice practicarii activitatilor sportive.
7. Transformarea platformelor industriale din Bucuresti in parcuri si spatii verzi.
8. Amenajarea spatiilor verzi cu specii perene cu rezistenta mare la poluare si praf si crearea unor gradini pe terasamentul blocurilor.
9. Organizarea unei zone de evenimente culturale (scena) in fiecare parc din Bucuresti.
10. Crearea si extinderea zonelor pietonale si crearea unor piete ambulante de comert traditional romanesc.

Acesta este programul meu pentru candidatura la Consiliul Local al Sectorului 1 Bucuresti din partea Partidului Ecologist Roman si sper ca prin votul locuitorilor din Sectorul 1 sa-l pot implementa in urmatorii 4 ani.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Ce vreau sa fac in Sectorul 1

 1. sme ideas if i may…
  a3. nu numai pubelele speciale.aici tin sa spun ca in multe blocuri s au pus pe fiecare palier saci mari in care lumea (cel putin cei n varsta cum e cazul la mine)a invatat sa separe. e fff bine si ar trebui generalizat si implementat un sistem, pt ca am constatat ca un blocaj fizic si psihic e tocmai caratul lor la colt sau si pana jos. eu zic ca tre sa fie user friendly.
  a4 uleiul… e ceva mai sofisticat dar trebuie si in gspodariile proprii. eu fac asta ….. ma gandesc ca de ex. pot exista oamnei care sa vina sa colecteze, asa cum citesc astia de la enel lumina. plus s ar crea locuri de munca….
  b2 ok…… treaba sta asa. banda de bicla trebuie sa existe dar sa fie delimitata cu bordura de partea pietonala (SI NU PE!) si cu alt sant despartitor de sosea. evident se fura de la unul sau de altul juma de metru. dar asa se face in toata lumea. si pt protectia biciclistilr e cel mai bine.cordior special.
  c3 mi a luat ceva timp sa ma dumiresc (sau poate nu am inteles de fapt), cred ca le ar lua si altor alegatori la fel… cu siguranta atrage atentia (poti sa fii in prime time cu o fraza bine aranjata ;):)) dar doamnele peste 70 de la mine din bloc nu o sa inteleaga… poate ar ajuta sa mai dai niste info
  c10 poate ar trebui sa fie aprofundate separat cele 2 chestiuni…. piata traditionala e f importanta si oricum pietele din sectorul asta sunt slabe.
  si poate mai e loc si pt casele vechi, izolare termica (90% din vecine pt asta il voteaza pe chili.)
  oricum cred ca pe sectorul unul trebuie mers pe sanatate si preventie, green development. uite un proiect care mi ar placea mie ar fi trecrea gradinitelor si a altor institutii pe incalzire cu panouri solare. cred ca sunt si niste bani ue de accesat………. anyway felicitari pt program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*