De ce nu am votat cu Nicusor Dan

Preambul.

Sunt fericit ca sociateatea civila a inceput sa se implice in politica si ca Nicusor Dan a fost dispus sa o reprezinte, dar din punct de vedere politic, Nicusor Dan nu a fost decat un “Iepure”.

Spre deosebire de societatea civila, dupa ce am incercat sa activez in diferite ong-uri sau forme de responsabilitate sociala mi-am dat seama ca singura mea sansa pentru a avea un rezultat durabil este sa transform ecologia in lege, motiv pentru care m-am inscris intr-un partid politic, nu in cel de la putere sau in cel din opozitie, ci intr-un partid ce are o ideologie conforma dorintei mele si de 4 ani activez ca membru in Partidul Ecologist Roman. Iar in politica e cum zicea Iorga ” trebuie sa fii pregatit sa inghiti o broasca raioasa dimineata in fiecare zi”.

De ce nu am votat cu Nicusor Dan?

In politica, cand un jucator – PDL- vrea sa erodeze electoratul contracandidatului/aliantei majoritare (USL), foloseste iepuri.

Un iepure politic e cel care fura vot negativ fata de un partid (PDL) intr-un vot pozitiv, dar care nu se duce catre contracandidat (USL) ci catre un candidat mic, care nu are nicio sansa, dar care ia din voturile  negative.

Si miza nu a fost numai la primar, ci a fost si la consiliul local si am sa va explic de ce.

Nicusor Dan a candidat independent si a luat 8% la consiliul local, iar pentru ca a depasit pragul electoral de 5%, intra in Consiliul General. Bun si frumos pana aici, dar daca aceste 8 %  erau folosite politic, ele ar fi bagat in consiliul local 4 consilieri nu unul singur. Iar cu 4 consilieri, de exemplu, in mandatul trecut cand majoritatea era formata din PDL si PNG, PNG-ul avea 4 consilieri, suficienti cat sa negocieze si un post de viceprimar.

Deci societatea civila merita un viceprimar, dar pentru ca nu se implica politic, are doar un consilier……

Societatea civila putea sa castige mult mai mult la aceste alegeri si sper ca la alegerile din toamna sa invete din experienta asta.

LE. La exit poll Nicusor Dan obtinea 8% pentru consiliu dar pentru ca a candidat independent si nu sprijinit de un partid nu a avut delegati in sectiile de votare, deci i-au numarat altii voturile si a obtinut doar 4.7% si astfel nici macar in consiliu nu mai intra.

Pe principiul “daca esti la Roma comporta-te ca romanii” daca societatea civila vrea sa faca politica ar trebui sa intre intr-un partid.

Bafta in continuare!


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

3 thoughts on “De ce nu am votat cu Nicusor Dan

  1. deci motivul pentru care nu a votat Nicusor Dan este faptul ca nu e implicat in politica si nu inghite broaste raioase in fiecare zi (de la usl ?)

    nu conteaza ca era candidatul cel mai bun, nu conteaza ca are ideologie apropiata de ecologism.

    din cate am vazut PER a fost iepure pus de USL pentru Nicusor Dan. cum se numeste ? dezbina si stapineste.

    mare e gradina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*