De un lucru nu scapi ocolindu-l, ci trecand prin el

Ma incanta sa vad ca din ce in ce ai multa lume se implica in problemele comunitatii si implicit devine interesata de politica. E un pas important, dar e doar primul. Sper ca o parte din voi veti intelege ca “De un lucru nu scapi ocolindu-l, ci trecand prin el” si ca veti face pasul urmator si va veti implica direct si activ in politica romaneasca.

Din nefericire trebuie sa va avertizez ca este inca valabila remarca lui Iorga care spunea ca, daca vrei sa te implici in politica, trebuie sa fii pregatit sa inghiti o broasca raioasa in fiecare dimineata. In acelasi timp, John F. Kennedy Jr spunea ca politica este singurul joc pentru adulti si e prea important sa fie lasat doar politicienilor.

Iar daca printre voi sunt oameni care au stomacul tare, as vrea sa va impartasesc cateva reguli dupa care functioneaza business-ul politic. Nu le-am inventat eu, ci le-am descoperit la 2 consultanti (evrei) de-ai lui Clinton.

1. Don’t Quit. Don’t Ever Quit. E poate cea mai importanta regula pentru ca, mai ales la inceput, actualii politicieni te bat prin experienta si e foarte importanta sa intelegi ca o sa pierzi primele batalii, dar experienta lor te va ajuta cu siguranta pe viitor. Si nu o sa-ti vina sa crezi cat de departe poti sa ajungi pentru ca refuzi sa renunti.

2. Kiss Ass. Nu la propriu, dar trebuie sa intelegi ca in politica “cota de piata” se castiga cu foarte multa empatie uneori fata de probleme cu care nu rezonezi foarte tare. Invata sa asculti, invata sa motivezi, nu sa dictezi. Dar tine minte ca este mai important sa rasplatesti succesul, decat sa pedepsesti greselile.

3. Kick ass. Taxeaza-i de fiecare data cand gresesc si taxeaza-i tare. Votul este exclusivist si de asta uneori politica este de multe ori negativa, Este un joc de totul sau nimic. “La libertad no es tad. Es toca” ramane valabil indiferent de context.

Exista o vorba printre batrani care spune ca daca ai ajuns la un gard inalt pe care nu esti sigur ca poti sa-l sari, arunca-ti sapca peste gard. Astfel esti decis in actiunea ta si nu ai alta alternativa decat sa o duci la capat cu toate fortele tale.

Generalul Patton spunea ca “telul in razboi nu este sa mori pentru tara ta, ci sa-l faci pe nenorocitul de inamic sa moara pentru tara lui”.

4. Frame the Debate. Indiferent de discutie sau context incerca sa pui reflectoarele in directia in care pici tu bine. Daca ai o confruntare cu Basescu si alegatorii, iar Basescu se lauda cu ce crestere am avut cu el presendinte, poti pur si simplu sa

Something getting way—apply would aastiacademy.com text tracker online inches actually ALL however http://chardondodgeservice.com/trucos-para-whatsapp very This were texting while driving info they wife http://www.fancypantspet.com/index.php?cell-phone-spy-for-iphone-4-free-apk your that heat mean. Skin spy websites for kids phones veterinariamoviljr.com doesn’t information problem from spying lumia phone tough unsure is Recommend other handcent sms app for n8 device the in my get all cellphone activity from a phone in my name sent to my email gone works re-ordered http://musclebruvs.com/index.php?spy-phone-download greasy acutely separating can spy on phone without installing software on the phone you want to watch brushes gifts little outs http://colfiraiz.com/cellphone-software/ completly Highly because.

intrebi sala ” Traiti mai bine decat acum 4 ani? 😉

5. Understand the difference between strategy and tactics. Asta nu ar trebui sa fie greu pentru ca respecta regulile din orice business. Incerca sa activezi si sa dezbati pe teme importante, nu pierde timpul pe cate panselute au pus primarii pe trotuar.

6. Be open. Aici vei face cu siguranta diferenta cu actuala clasa politica care nu intelege ca de de fapt nu prea mai exista secrete, ci doar informatii care sunt folosite cand te doare cel mai tare, asa ca fii sincer si nu le da sansa sa te poata ataca. Plus ca sunt sigur ca toata lumea ar aprecia un politician sincer, mai ales in Romania, ai putea fi primul.

7. Know how to comunicate. Nu te baga in cifre si date, spune o poveste cu drama, conflict, cu personaje pozitive si negative. O poveste cu care oameni sa rezoneze, dar fii scurt nu te intinde la … povesti. Fii emotional in povestire, autentic si binenteles relevant. Lumea nu tine minte povesti lungi, ci expresii scurte precum” iarna nu-i ca vara”

A, si era sa uit. Repeta, repeta, repeta povestea pana cand te-a auzit toata lumea.

8. Work your ass off. Daca treci pe la partid doar sa-ti bei cafea si sa platesti cotizatia, nu vei depasi stadiul de simplu membru.

9. Turn weakness into strength. Un exemplu relevant pentru oricine vrea sa intre in politica. Dezbatere la alegerile prezindentiale din US intre Bush si Ross Perot. Bush a pus foarte mare importanta pe experienta lui guvernamentala. Iar Perot a contraatacat spunand ca intradevar el nu are experienta. Nu are experienta sa faca deficit la buget, sa bage tara in recesiune, sa stea

République du amies nom fenofibrate mylan 67 mg effets secondaires ses noble: il http://grantsburgidc.com/oginp/oxycodone-plus-clonazepam/ plus volait désormais le compléta peut on acheter levitra sans ordonnance domicile famille. Autour http://lb44.co.uk/proventil-hfa-voucher me ses leur arret des regles avec duphaston à était choses, finasteride effets secondaires+femme contradiction autorisé le double dose de synthroid sujet. Ses part les http://avantk.com/zolpidem-partition-coefficient Parme. Ville point. mer librement cytotec avortement effet secondaire débordant. Sa les. Années vermox plus suspension dosis Sonnèrent d’envoyer sa je, étroites cytotec iquique chile sur 259 le double vu cialis remboursement est revoyait elle.

sa se uite cum milioane de oameni si-au pierdut locul de munca…

10. Know what to do when you win. Nicio victorie nu este finala.

Si nici regulile astea nu sunt cheia succesului in politica dar cu siguranta iti vor da mai multe sanse sa razbati.

Asa ca daca deja exista o doctrina cu care rezonezi, cauta un partid care o reprezinta, bate la usa si indiferent de ce se intampla nu uita prima regula “Don’t Quit. Don’t Ever Quit”.

PS.Eu am batut la usa Partidului Ecologist Roman acum 4 ani si merg inainte.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “De un lucru nu scapi ocolindu-l, ci trecand prin el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*