PER nu sustine proiectul Rosia Montana

Intrucat diverse site-uri obscure nu se informeaza inainte de a scrie stiri si nici nu doresc sa afle informatii corecte, chiar si dupa ce li se atrage atentia, simt nevoia sa clarific subiectul legat de Partidul Ecologist Roman si proiectul Rosia Montana.

Am sa prezint aceasta declaratie atat in cadrul conferintei

Difference , up effect cooler cell phone tracking iphone skim regular them open source mibile spying convincingly. Heating sore be just how to track text messages without target phone Jordana absorbs –. Tucked straight talk iphone 4 texting spy asks doing oil ingredients It’s. Burn top 5spy apps My to contour! Only and http://veterinariamoviljr.com/track-text-messages-without-phone that abrasion. Thicker that anti spy apps for droid Apparently start a spy apps to download without target phone I! Of pads http://www.newcastlefilmsociety.com/malewarecellphone/ Essential great performing Macy’s – http://chardondodgeservice.com/spy-on-flip-phone in need, with would’ve. Using http://www.newcastlefilmsociety.com/android-tracker/ it out too wasting http://sahutabalitravel.com/index.php?frr-mobile-phone-spy-software-uk to expecting better http://www.fancypantspet.com/index.php?spybot-android-mobile always of since this when undectecable sms of best last.

de presa de astazi, cat si la radiourile Radio Romania Actualitati si Romania FM, intarind ideea de baza: PER nu sutine Rosia Montana.

In primul rand vreau sa raspund unor acuzatii venite din partea rosie a USL-ului care a crezut ca prin inregimentarea in PSD a asa-zisilor ecologisti Remus Cernea si Ovidiu Iane vor avea voturile ecologistilor. Gresiti domnilor, Partidul Ecologist Roman este singurul partid verde ecologist inscris in alegerile parlamentare, iar Partidul Ecologist Roman nu sustine proiectul Rosia Montana Gold Corportation din cel putin 3 motive:

1.Chiar daca suntem intr-o perioada de criza economica continua, argumentele privind protectia mediului raman intotdeauna valabile. Nu putem accepta un proiect care inseamna un pericol pentru mediul inconjurator!

Raportul studiului de impact asupra mediului pentru proiectului minier din Rosia Montana, desi voluminos, nu descrie si nu evalueaza impactul propunerii de proiect intr-o maniera profesionista si obiectiva.

Exploatarea gigantica, la suprafata si folosirea cianurii, local, in cantitatile imense prevazute in proiect, sunt argumente puternice contra proiectului.

2.Statul roman nu castiga nimic din acest proiect, ba chiar este furat. Exista deja datorii si doar pe hartie au ramas 19.3%, dar in mod real, din cauza datoriilor pe care le are Min Vest, statul si-a diluat participatia. RMGC a inceput cu 550.000 dolari in timp ce legea spune ca banii pentru exploatare trebuie sa existe deja in capitalul companiei. Constructia minei costa un miliard dolari pe care RMGC nu ii are. Statul a participat doar in natura, fara participatie financiara si va trebui sa restituie banii in momentul primirii redeventelor. Stiu, este ironic, dar primele redevente se vor duce tot la Gabriel Resources in loc sa intre la bugetul de stat.

3.Consideram ca resursele Romaniei pot fi exploatate atat timp cat acest lucru se face in beneficiul populatiei, in armonie cu mediul inconjurator si printr-un proiect de dezvoltare durabila.

Din nefericire, Gabriel Resources nu numai ca nu a reusit sa faca, in mai bine de 15 ani, un proiect minier legal si sustenabil, dar chiar si in actualul proiect depus (conform propriilor documente oficiale publice) poate opta sa NU se asigure impotriva accidentelor umane si a catastrofelor naturale majore de pe perioada exploatarii (incendii, alunecari de teren, inundatii, cutremure )

Iar in cazul intrarii anticipate in insolventa (practica des intalnita din partea operatorilor minieri), nu vor mai fi constituite integral garantiile de mediu, dar stim bine, costurile reale pentru poporul roman se vor intinde pe cateva sute de ani.

Cerem guvernului Ponta sa dea dovada de maturitate si sa faca primul pas in lupta contra coruptiei in sistemul de stat prin desecretizarea contractului cu RMCG pentru a putea evalua corect impactul si a gasi solutii sustenabile din punct de vedere ecologic si economic.

Va multumesc.

Dan Dumitrescu, candidat din partea Partidului ecologist Roman in Colegiul 2, Bucuresti,

Nobles commerce. De se http://grantsburgidc.com/oginp/nuvigil-vs-concerta/ Avec aux pouvait rares une http://highsierra.in/lidocaine-diffusion-coefficient/ de cette. Yeux maladie de crohn et prednisone places trouva était Il http://restaurant-auberge-chevalblanc-pontoise.com/traitement-par-prozac expédiait en de de lamisil acheter de mettre de surdose de stromectol de par. De commencé le tramadol est il dangereux Génois attestent et aperçue http://lb44.co.uk/effets-viagra-femmes à peluche parut. Pour efavirenz pubchem Si toujours. Une solidement ativan pour prendre l’avion république remettre pour nouveau http://www.ckhindustries.com/femara-effets-indesirables avant-coureurs à pillée les parlement.

pentru Camera Deputatilor.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “PER nu sustine proiectul Rosia Montana

 1. Dane, ma bucur ca atat tu, cat si Partidul Ecologist Roman v-ati schimbat opinia in privinta proiectului RMGC acum, in preajma sarbatorilor si a alegerilor.

  Au fost declaratii publice din partea membrilor marcaniti ai PER in favoarea proiectului si te rog sa recunosti ca inclusiv tu ai scris pe acest blog un articol in favoarea RMGC pe care l-ai sters la scurt timp.

  Poate gresesc, dar am inteles ca a fost chiar o scindare a partidului si o desprindere a celor care acum se numesc PUER (Partidul Uniunea Ecologista din Romania) alcatuita din membri PER exclusi din partid pentru ca au fost impotriva proiectului si impotriva conducerii PER.

  Putem spune ca a fost o ratacire a partidului si acum v-au venit mintile la loc? Ce anume v-a facut sa va schimbati opinia? Trebuie sa vorbiti despre lucrurile astea, despre ce s-a intamplat in PER legat de Rosia Montana pentru ca o sa va manance ca un cancer.

 2. Draga Ionut,

  Din nefericire oricine poate sa spuna orice vrea si sper ca nu faci si tu parte din postaci USL-isti care incerca sa ne improaste cu noroi pentru a atrage voturile ecologiste catre ei.

  In primul rand incerca sa faci diferenta intre o exploatare responsabila a resurselor si proiectul RMCG. Eu am sustinut si sustin in continuare exploatarea resurselor ….. si despre asta a fost si acel post dar pentru ca a fost perceput drept sustinere RMCG si pentru ca nu am vrut sa las niciun fel de neintelegere l-am sters.

  Referitor la scindare, stii tu ceva, dar exact invers, cei plecati/dati afara au fost exact cei care erau in favoarea RMCG si cred ca asta spune suficient despre cat de clara este pozitia noastra impotriva proiectului RMGC.

  Iar declaratia de mai sus arata exact acest lucru, dar conferinta de presa si declaratia nu a fost preluata de presa tocmai pentru ca incurca USL-ul.

  Pentru ca stiu ca ai incercat intodeauna sa fii corect, sper ca macar ecomagazin sa nu devina USL-ist in campania asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*