Democratia ASTA ma cam incurca

Undeva pe la inceputul anilor ’90, Iliescu se scapa intr-un interviu spunand ca “Democratia ASTA il cam incurca”. Am fost consternat mult timp, totusi era presedintele noii democratii, ales prin vot liber.

Acum, uitandu-ma in spate, vad ca de fapt si pe mine ma cam incurca democratia ASTA, pentru ca de fapt, ASTA nu e democratie in care eu imi aleg si sustin optiunea pana la capat.

Pe mine m-a incurcat prima oara cand am votat cu Iliescu, de frica sa nu iasa Vadim presedinte. Am votat negativ.

L-am votat pe Basescu nu pentru ca imi era simpatic grobianul, ci pentru ca ma enerva aroganta fin erudita a lui Nastase & Co.

Dar, intre timp, am invatat sa-mi controlez furia si la meciul Basescu – Geoana am votat cu amandoi; am preferat sa-mi anulez votul decat sa mi-l fure unul dintre ei.

Acum ce fac? Daca pana sa inceapa “dezbaterile” as fi zis ca-i dau votul lui Iohannis, acum sincer, ma sperie aceasta optiune la fel de mult. Iohannis se comporta de parca merita presedentia si ca stie el mai bine ce trebuie facut. Nu asculta nici macar de echipa lui. Nu se comporta ca un presedinte, ci ca un corporatist care nu vrea sa iasa din cubicle-ul lui.

Eu vreau un presedinte care sa ma reprezinte, care sa stie sa medieze, sa discute cu toate partile implicate, astfel incat lucrurile sa fie bine facute pentru tara asta; nu un presedinte care strange din dinti si zice “lasa ca le arat eu lor”. Nu vreau inca un presedinte razbunator, nu cred ca vom inainta vreodata spre ceva bun daca noi ne raportam continuu la ce s-a intamplat (a se citi “furat”) pana acum.

Asa ca democratia ASTA ma incurca iarasi si pana nu o sa am o optiune in care sa cred, votul de blam e, de fapt, singura optiune.

 

 

 

 


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*