Si flori la geam nu vreti?

Ma distreaza cata patima pun unii in sustinerea unui candidat. Ai zice ca de luni, noul presedinte o sa se duca la munca in locul lor si ei o sa stea acasa fericiti si o sa se bata cu mana pe burta pentru alegerea facuta.

De parca presedintele o sa ne rezolve toate problemele, toate nevoile si o sa ne scape de toate fricile si angoasele dobandite dea lungul esecuriilor sau succeselor trecatoare din care nu am inteles nimic.

Exista o karma colectiva care este formata din impactul karmei fiecaruia dintre noi. Iar noi la nivel individual nu prea facem mare lucru pentru comunitate, dar stim foarte bine ce vrem sa faca comunitatea pentru noi.

Ne minunam cand calatorim prin satele din Austria si vedem la toate ferestrele  flori frumos aranjate in jardiniere si parca ne pare rau ca nu e si la noi la tara la fel. Dar nimeni nu a batut la usa taranului austriac sa-l intrebe de ce pune flori in geam. Ca daca ar face asta ar afla ca pe la sfarsitul anilor ’40 s-a dat o lege care obliga pe toata lumea sa puna flori in geam, sa aiba grija si cum arata casa pe afara, adica cum arata partea comunitara.  Au scos legea dupa vreo 40 de anii, pentru ca trecusera deja 2 generatii si chiar daca la inceput le-a fost greu au invatat pe parcurs ca daca ai grija de comunitatea in care traiesti iti este si tie mai bine.

In schimb noi suntem convinsi ca alegerea noastra politica este cea mai buna, el este candidatul care sigur va veni la noi acasa si ne va pune florii in geam. Si noi o sa stam linistiti in fotoliu considerand ca ne-am facut partea noastra de treaba.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*