Am libertatea sa fiu prost

Nu vreau sa intru in polemici despre cum s-au folosit o gramada de presediti de #JesuisCharlie ca sa se apropie de media, mai ales de cei care ii critica zilnic. O sa incerc sa ma rezum doar la conationalii mei, care mai de care mai vehementi in a sustine #JesuisCharlie sau #JesuisAhmed sau cei cativa care incearca sa arate ca si libertatea are limitele ei, limite de bun simt.

Acum se iau si de Plesu, netinand cont ca el chiar a stat cu securitatea pe cap pentru ideiile lui si, daca nu ma insel, chiar a fugit singur din tara din cauza asta, deci cred ca stie mult mai mult despre costul libertatii de a-ti exprima ideile decat multi sustinatori #JesuisCharlie.

En fin, ideea e ca atata timp cat pretindem libertate de expresie pentru orice fel de idei, de ce nu incercam sa acceptam si acele idei care nu sunt in concordanta cu ale noastre?

Screen Shot 2015-01-12 at 16.56.17Si mai este un lucru de care se pare ca nici cei de la Charlie Hebdo nu au tinut cont si anume faptul ca umorul este o dovada de inteligenta. Deci cu cat e mai subtil, cu atat mai inteligent sau versat trebuie sa fie cititorul. Dar daca ai ghinion si ziarul ajunge sub forma de hartie de impachetat salam la un individ fara… umor, atunci… te trezesti cu salamul in cap.

As vrea sa vad un sustinator #JesuisCharlie de-al nostru cum isi pune un tricou pe el pe care e scris “MARIA NU PREA ERA IMACULATA” cum intra de Rusalii intr-o manastire de pe marginea soselei, undeva prin Moldova, sa testeze umorul enoriasilor.

Eu cred ca libertatea are limite. Are limita bunului simt, are limita respectului fata de cel care nu are aceleasi valori, credinte, inteligenta si umor ca si tine.

Eu cred ca am libertatea sa fiu prost, am libertatea sa gresesc, am libertatea sa nu fiu de acord cu tine, iar daca nu-mi accepti libertatea asta, atunci sincer, nu cred ca ai inteles nimic din libertate.

 


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Am libertatea sa fiu prost

  1. Ai aceasta libertate si o avem toti de altfel dar uite ca mult prea des se intampla ca unii dintre noi sa o inteleaga intr-un fel mult prea violent, mult prea daunator libertatii celorlalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*