My yoga mat

Yoga este o experienta personala, e experienta in care iti descoperi propriul corp, propria respiratie, propriile ganduri si daca o faci suficient de bine, ajungi la linistea din spatiul dintre ganduri.

yoga matsPractica yoga incepe pe saltea si se termina pe saltea, asa incat salteaua devine un spatiu intim, unde incepi primul Salut al Soarelui, unde pui fruntea sa te odihnesti in Postura Copilului si unde, la final, te relaxezi in Savasana. Salteaua e locul in care iti descoperi limitele si starile, unde te descoperi  pe tine, motiv pentru care, chiar daca aproape la orice sala de yoga exista saltele, eu prefer sa merg cu salteaua mea.

Trebuie sa recunosc ca intre timp m-am atasat de ea. Are o zgarietura pe mijloc pe care a capatat-o de la fermoarul hanoracului cand am dormit pe ea in aeroport in Mumbai, e tocita de la cateva mii de Salutul Soarelui si e obisnuita doar cu transpiratia mea.

Cum iti alegi salteaua? Simplu: Cel mai important e sa nu alunece; restul sunt mofturi.  Grosimea saltelei e doar o chestiune de preferinta si confort dar cu cat e mai groasa, cu atat e mai greu sa stai intr-un picior sau in cap pe ea.

Cand incepi sa practici yoga si sa te bucuri de beneficiile ei, devine o practica zilnica, iar propria saltea te ajuta sa o poti practica oriunde: acasa, in vacanta… si, binenteles, la sala.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*