we live for nothing. we die for free

Din categoria drumul spre iad este pavat cu intentii bune, concertul din #colectiv de vineri seara a fost un concert gratuit. Poate ca trupa si organizatorii au vrut sa ofere posibilitatea cat mai multor persoane sa vada concertul. Sigurul profit pe care poate l-ar fi putut face este din berile vandute in timpul concertului. Adica vreo 5 lei. Da, cam atat este profitul intr-un club undergroud pentru fiecare participant.

Iar acum doar organizatorii vor raspunde penal pentru ca au incercat intr-o tara disfunctionala sa ofere si altceva decat manele si cancan. Nu le neg vina dar nu sunt singurii vinovati. Sunt cateva locuri in Bucuresti unde se pot organiza concerte in care audienta sa fie suficient de mare incat atmosfera de la eveniment sa fie memorabila macar pana a doua zi, Colectiv, Control, Fabrica. Niciunul din cluburile astea nu vand apa plata evian la 15 lei sticla, ci sunt cluburi unde poti sa te duci si sa bei o bere cu maxim 10 lei.

Iar din profitul de 5 lei , clubul trebuie sa respecte toate legile, toate spagiile si toate dotariile necesare la fel ca un club de fite. Nu au cum, se vor inchide, si noi vom astepta cuminti langa schelele de la Romexpo unde autoritatile ne promit de 10 ani o sala polivalenta pentru concerte de cateva sute sau cateva mii de participanti.

De asta au murit acei tineri vineri seara in colectiv, pentru ca nu au o alta optiune mai decenta, Pentru ca sistemul nu tine cont de ei. Sunt tineri care au muncit toata saptamana si care in weekend au vrut sa iasa din casa si sa participe la un act cultural pe gustul lor. Ei sunt tineri care vor face sau macar vor incerca sa faca ceva in tara asta, nu cei pentru care inca construiti biserici.

Domnule Presedinte Iohanis, acesti tineri au votat cu dumneavostra tocmai pentru ca s-au saturat sa-si petreaca timpul liber in locatii insalubre sau incerte. Nu-i ajuta cu nimic ca ati venit in Colectiv dupa incident sa confirmatii ca locul arata deplorabil, meritati-le votul, dati de pamant cu autoritatile care nu-si fac treaba, dati de pamant cu legiuitorii care nu tin cont ca noi nu traim doar ca sa platim taxe. Faceti-o cu bun simt, dar faceti ceva, daca vreti ca supravietuitorii, prietenii lor, si familile celor decedati sa aiba incredere in dumneavoastra si poate sa va mai voteze si data viitoare.

Domnule Ponta, tinerii care au murit in Colectiv, sigur nu v-au votat, pentru ca nu v-a pasat niciodata de ei, v-a interesat doar glodul, dar cum bine ati simtit pe pielea dumneavoastra la ultimele alegeri, glodul e nerod si insuficient, asa ca daca nu incepeti sa-i respectati pe acesti tineri, sa-i ascultati si sa incercati, in loc sa inchideti toate cluburile din tara sa gasiti solutii viabile, legale si de siguranta in care sa poata merge la un concert de muzica underground chiar daca nu au bani decat de 2 beri. Nu au bani nu pentru ca nu muncesc, ci pentru ca exista 278 de taxe in Romania iar ceea ce poate angajatorul lor sa le dea, deabia acopera chetuielile de chirie, hrana si de doua beri. Va rog nu va laudati la stiri ca ati inchis toate cluburile din Romania, ca nu ne ajuta cu nimic, noi tot bani de doua beri avem si o sa venim sa le bem in fata Guvernului daca nu avem alta optiune.

image

Va rog nu ne cereti cand iesim vineri seara in oras sa verificam unde este cea mai apropiata iesire de urgenta si cel mai apropiat extinctor. Nu ne cereti sa traim in frica, nu vrem decat sa bem doua beri si sa ascultam o trupa live. Nu inchideti toate cluburile din tara, ci incercati impreuna cu autoritatiile locale si cu proprietarii sa ne asigurati ca nu luam foc si vinerea viitoare.

Va rog nu judecati actul creativ, stim ca nu suntem pe gustul vostru, si nu incercati sa atribuiti unor forte malefice ceea ce poate fi explicat cat mai simplu printr-o coincidenta nefasta. Dar nu uitati, coincidenta e arma ignorantei in fa?? responsabilit??ii. Fiti responsabili fata de toti ce implicatii.

Eu nu cred intr-un Dumnezeu interventionist, dar cred intr-un Dumnezeu echitabil, asa ca nu o sa injur pe nimeni si sper sa va recunosteti vina toti, pana in varful sistemului.

imi pare rau.


FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “we live for nothing. we die for free

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*